Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toch geen McDrive bij Rhedense natuur

  •    •  
15-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
597 keer bekeken
  •  
20201127_TV_veluwezoom

Het plan voor een fastfood restaurant met een zogeheten ‘drive through’ in Rheden, aan de rand van het Nationaal Park De Veluwezoom, is voorlopig van de baan. De gemeente heeft de aanvraag geweigerd. De drive through past volgens de gemeente niet in het bestemmingsplan en het welstandbeleid. De omwonenden zijn blij met dit resultaat. Zij hebben de afgelopen tijd actiegevoerd tegen de komst van het fastfoodrestaurant en verzamelden meer dan 14.000 handtekeningen, omdat ze overlast voor de omliggende natuur vreesden. In maart zond Vroege Vogels hier een reportage over uit.

'Weigering logisch'

Op de huidige locatie is nu een Chinees restaurant. Volgens het bestemmingsplan mag er een horecagelegenheid op die plek komen, maar een drive through heeft volgens de gemeente Rheden ‘een te stedelijk karakter’ dat niet past in een landschappelijk waardevol gebied. Er leven o.a. dassen, vossen, reeën en vleermuizen. “Ons laten horen heeft zin gehad en wij vinden het meer dan prettig en eigenlijk ook logisch dat de gemeente Rheden dit plan heeft geweigerd”, aldus de actiegroep die strijd tegen de komst van de hamburgerketen. De omwonenden blijven het vervolg op de voet volgen. “Wat de toekomst nu brengt en of er toch een restaurant van de keten zonder drive aangevraagd wordt, wachten wij af.”

Meer over:

veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.