Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen verwaarloosde katten uit smerige woning gehaald

  •  
15-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
387 keer bekeken
  •  
kattenaoshima__rahen_z.jpg

Katten

© Fotograaf: rahen z (Creative Commons)

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie hebben uit een eengezinswoning in de gemeente Cranendonck (Brabant) alle 23 katten weggehaald die er onder deplorabele omstandigheden leefden. Volgens de inspectie zaten de katten er in hun eigen uitwerpselen. In de woning hing een penetrante ammoniaklucht. De 23 Maine Coons hadden volgens de inspectie een vieze, vervilte vacht en ontstoken tandvlees. De dieren zijn op een geheime opvang ondergebracht waar ze op kosten van de eigenares worden verzorgd.

Hoge kosten

Ook de kosten van transport en onderdak worden op de vrouw verhaald, maakte de inspectie woensdag bekend. Die kosten kunnen volgens een woordvoerder van de LID in de duizenden euro's lopen.

De voorwaarden

Pas als de dieren weer helemaal gezond zijn, alle kosten betaald zijn en de woning na controle door de inspectie schoon en veilig is verklaard, zouden de katten weer terug kunnen. Of dat daadwerkelijk gebeurt hangt af van een beslissing door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) na een verzoek daartoe door de eigenares. Als aan een van deze voorwaarden niet voldaan wordt, gaat de opvang op zoek naar nieuw onderdak voor de dieren.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.