Vroege Vogels

Temperatuur zeewater bij Spanje bereikt recordniveau

  •  
19-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
zeealicante

De zee bij de Spaanse stad Alicante.

© Pixabay

De temperatuur van het zeewater rond Spanje heeft een recordniveau voor deze tijd van het jaar bereikt, meldt het Spaanse weerinstituut Aemet. Net als veel andere landen heeft Spanje momenteel te maken met zeer hoge temperaturen.

24,6 graden

Volgens de weerdienst heeft de gemiddelde temperatuur van het zeewater de 24,6 graden bereikt. Dat is 2,2 graden hoger dan het gemiddelde voor het seizoen. Persbureau AFP schrijft dat de temperatuur "ver boven" de vorige records van 24 graden in 2015 en de 23,7 graden in 2022 is.

Woordvoerder van Aemet Ruben del Campo noemt de situatie nog zorgelijker omdat de zomer nog lang niet voorbij is. "Het is nog steeds mogelijk dat de zee nog meer opwarmt", voegde hij daaraan toe. Op sommige plekken is de zeetemperatuur inmiddels opgelopen tot 28 graden.

Hoge temperaturen

De afgelopen dagen was het behoorlijk warm in Spanje. Dinsdag piekte de temperatuur op 45,4 graden in Figueres in Catalonië, een record voor de noordoostelijke regio. Woensdag worden nog temperaturen boven de 44 graden verwacht in Alicante, Almeria en Murcia. Door de extreem hoge temperaturen wordt gevreesd voor natuurbranden.

Bron: ANP

Meer over:

spanje, hitte, zomer, zee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.