Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tata Steel: geen krimp door groenstaalplan

  •  
27-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
tatasteel_sasjavanmeel

Tata Steel

© Vroege Vogels

“Wij gaan zeker niet alleen staal voor paperclips maken." Dat zei CEO Hans van den Berg vanmiddag tegen zijn personeel, meldt het Noordhollands Dagblad. Het groenstaalplan van Tata Steel IJmuiden om groen staal te produceren in een schone omgeving gaat door. Het moederbedrijf in India heeft hier zijn fiat voor gegeven. Wel wordt het plan ietwat aangepast.

Groenstaalplan gaat door

Van den Berg, geruggesteund door zijn transitiedirecteur Jeroen Klumper, drukten het personeel - van wie velen op hun vakantieadres naar een videobericht van hun directie zaten te kijken - op het hart dat er niet wordt afgestapt van het groenstaalplan. De fabriek krimpt niet. Het wordt weliswaar weer gewijzigd, maar het gaat wel door, ook na de val van het kabinet. Er zal in de nieuwe opzet ook veel meer schroot worden gebruikt, waarmee aan een duurzaamheidseis van de Tweede Kamer tegemoet wordt gekomen.

Eerste van kolen naar aardgas daarna waterstof

Technisch gezien verandert er wel veel aan het plan, maar inhoudelijk niet. Het plan wordt in fases gerealiseerd. Er komt in 2030 een DRI-oven die eerst op aardgas en later op waterstof zal worden gestookt. Dit is onveranderd. Er komt aanvankelijk één DRI. Die zal in zijn eentje de grootste groen-waterstofinstallatie worden van het hele land.

Bron: ANP en Noordhollands Dagblad

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.