Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Supermarkt Plus voorziet zuivel van biologisch keurmerk

  •  
07-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1153 keer bekeken
  •  
koeienindewei

Koeien in het weiland

© Fotograaf Jeanet1

Plus voorziet al haar verse melk en yoghurt van een biologisch keurmerk en is daarmee de eerste supermarkt die het welzijn van melkkoeien aanzienlijk verbetert. Plus is volgens Wakker Dier daarom een voorloper. “Complimenten! Een zeer wenselijke welzijnsverbetering voor de koeien. Plus geeft alle andere supermarkten het nakijken,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. 

Biologische koeien

Alle verse melk, karnemelk en yoghurt van huismerk Plus is vanaf deze week biologisch gecertificeerd. Deze biologische zuivel komt van 1.700 melkkoeien. Biologische koeien komen vaker buiten: minimaal 180 dagen per jaar. Ook hoeven de dieren gemiddeld minder melk te geven en leven ze langer.

Koeien van melkveehouder Rob Wientjes

Koeien van melkveehouder Rob Wientjes

© Jeannette Parramore

Wakker Dier voerde deze zomer actie om leed in de melk-industrie te onthullen. Zo geeft de gemiddelde Nederlandse melkkoe maar liefst 35.000 liter melk in haar leven. Ze moet hiervoor hard werken; ziekte en uitputting liggen op de loer. Koeien kunnen wel twintig jaar worden, maar worden in de praktijk al rond hun zesde verjaardag uitgeput afgevoerd.

Voorloper

Naast Plus zijn er nog geen andere supermarkten die dit minimum voor hun melk hanteren. Wakker Dier raadt supermarkten aan om in ieder geval biologische zuivel of zuivel met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming als minimum te hanteren. Deze keurmerken pakken de grootste welzijnsproblemen aan.

Bron: Wakker Dier

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Sita1998
Sita19987 sep. 2022 - 13:45

Zo een " familieportret" daar wordt een mens toch gelukkig van?

Sita1998
Sita19987 sep. 2022 - 13:43

En boer Rob natuurlijk, excuses, zonder jou is Plus nergens, iemand moet het voortouw nemen. Nu wachten wat " de rest" gaat doen.

Sita1998
Sita19987 sep. 2022 - 13:41

Fantastisch. Gefeliciteerd Plus.

babohj
babohj7 sep. 2022 - 10:55

Wat zien deze koeien er gezond uit ! Compliment voor Rob Wientjes.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.