Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stoeiende damherten, smullende torenvalk en spelende hermelijnen | Zelf Geschoten

  •  
14-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1028 keer bekeken
  •  

Stoeiende damherten, smullende torenvalk en spelende hermelijnen. Deze filmpjes en meer zie je deze week in Vroege Vogels TV over Wolfheze. En de winnende video is de grote groene sabelsprinkhaan van Stephan Jourdan! Deze grote groene sabelsprinkhaan is druk met het veiligstellen van nageslacht. Met haar legboor verstopt dit vrouwtje de eitjes in de schors.

Hieronder lees je meer over de overige video's:

Ruziënde kluut en bergeend 

Ze leven dan wel vlakbij elkaar in dezelfde gebieden, deze bergeend en kluut zijn geen vrienden. De steltloper laat zich in dit geval niet wegjagen. Gefilmd door Peter Siemensma. Leer in deze video meer over de foerageertechnieken van de kluut. 

Let op: in de televisie-uitzending hebben we de naam van de filmer verkeerd vermeld. Er stond 'Dirk-Jan Saaltink', maar dat moet uiteraard Peter Siemensma zijn!

Familie hermelijn op pad

Zijn dit de eerste stappen uit het nest? De jonge hermelijntjes verliezen elkaar niet uit het oog. De groep is gefilmd door Alexander van Twillert. 

Maak kennis met de hermelijn! Deze kleine en schattige marterachtige is tegelijkertijd een fanatieke jager die prooien kan pakken die groter zijn dan hemzelf. Muizen, konijnen en vogels zijn niet veilig voor hem. Hij doodt ze met een fatale beet in de nek.

Smullende torenvalk

De torenvalk vangt alleen zijn voedsel op de grond, omdat hij niet snel genoeg is om vliegende prooien te vangen. Gelukkig lopen daar lekkere woelmuizen rond. Video van Bram Reinders.

Stoeiende damherten 

Damherten beginnen als laatste van alle herten met de bronst. Zouden de jonge mannen alvast aan het oefenen zijn? Gefilmd oor Alex Molin. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.