Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Standplaats Londen

  •  
03-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vroeger werd Groot-Brittannië vanwege de vervuiling nog de dirty man of Europe genoemd. Maar de laatste jaren gaat het steeds beter met het milieu. Groot-Brittannië investeert massaal in windenergie en voor 2020 bouwt het land minimaal tien klimaatneutrale steden. Lia van Bekhoven is correspondent in Groot-Brittannië voor NOVA en de VRT.
Groot-Brittannië investeert niet alleen in wind. Dit jaar besloot de Britse regering tot de bouw van vijf tot tien nieuwe kerncentrales. Verder wil de Britse overheid tien klimaatneutrale steden bouwen voor 2020. In de steden komen tussen de 5000 en 20.000 woningen te staan, ontworpen volgens strenge milieueisen. Alle broeikasgassen die de inwoners uitstoten, worden met duurzame energie gecompenseerd.
Groot-Brittannië heeft veel landschappelijke contrasten. In het noorden zijn er hoogvlakten en gebergten en in het zuiden laagvlakten en open velden. Groot-Brittannië was vroeger voor een groot deel bedekt met bossen. Daarvan is niet veel meer over, op een paar bosrijke gebieden na zoals de New Forest bij Southampton en Sherwood Forest in de buurt van Nottingham. Het kustlandschap is zeer gevarieerd, van kiezelstranden en krijtrotsen in Sussex tot uitgestrekte zandstranden in het noorden van Norfolk.
Lees meer over natuur en milieu in Engeland.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor