Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sportmerk Puma stopt met kangoeroeleer

  •  
06-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
kangoeroe pixabay

© Foto: pixabay

Sportmerk Puma stopt met kangoeroeleer. Puma verruilt het kangoeroeleer in de KING voetbalschoenen voor niet-dierlijk materiaal. World Animal Protection feliciteert Puma met deze mooie stap.

Producten van kangoeroe

Sanne Kuijpers, campagnemanager Wilde Dieren bij World Animal Protection: "Vele organisaties, waaronder World Animal Protection, voerden campagne tegen het gebruik van kangoeroes voor producten zoals voetbalschoenen, schaatsen en hondenvoer. Ook in Nederland worden nog veel producten van kangoeroe verkocht. Onze inspanningen hebben succes gehad. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor geen kangoeroeleer te gebruiken. Ook Puma geeft nu het juiste voorbeeld. We roepen ook andere merken, zoals Nike en Adidas, op te stoppen met het gebruik en de verkoop van kangoeroeleer."

Brute jacht 

Achter kangoeroeproducten schuilt een jacht die enorm dierenleed veroorzaakt. Elk jaar worden zo’n 1,6 miljoen wilde kangoeroes in Australië bejaagd voor hun vlees en huid. Het is de grootste commerciële slachting van op het land levende wilde zoogdieren. Tot 40 procent van de schoten is niet direct fataal, waardoor kangoeroes een langzame, pijnlijke dood sterven of verminkt aan de jager ontkomen. Jonge kangoeroes (joeys) zitten vaak nog in de buidel van hun getroffen moeders. Ze worden met geweld omgebracht, of aan hun lot overgelaten.

De Europese petitie voor een importverbod op kangoeroeproducten in Europa, staat nog open. Ga hier naar de petitie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.