Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spinnendoder | Zelf Geschoten

  •  
12-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
247 keer bekeken
  •  

De gewone wegwesp heeft een tweede, veel coolere naam: de roodzwarte borstelspinnendoder. En de wesp doet precies wat de naam al doet vermoeden: spinnen doden. Deze video is van Marcel Jansen.

De vrouwtjesspin gaat op jacht. Ze belaagt een spin en verlamt die dan met een steek. Dan graaft ze een nest van tien centimeter diep. De verdoofde spin wordt het nest in gesleept. Dan legt het vrouwtje een ei in de spin. Ze sluit het nest zorgvuldig af, zodat het vrijwel onzichtbaar is aan de buitenkant. 

Als de larve uit het ei komt, voedt het zich met de spin. Het vrouwtje legt meerdere nesten aan, dicht bij elkaar. Zo maakt ze haar broedterritorium. De prooien van de spinnendoder zijn onder andere trechterspinnen, wolfspinnen, springspinnen en krabspinnen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.