Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spanning op de biodiversiteitstop loopt op

  •    •  
12-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
831 keer bekeken
  •  
VN-Logo_01.jpg

VN-logo

© pixabay

De biodiversiteitstop in Montreal is in volle gang. Tot en met 19 december vindt deze top, de conference of parties (COP15), voor de 15e keer plaats: een top van de Verenigde Naties waarbij een belangrijk akkoord kan worden gesloten over het behoud van onze soortenrijkdom. We praten over deze top met Evi Vet, jongerenvertegenwoordiger van de VN en vicevoorzitter van de Europese commissie Frans Timmermans, die vanuit Nederland de top volgt. 

VN jongerenvertegenwoordiger: Evi Vet

Evi Vet is met haar 25 jaar een jonge deelnemer van de top. Ze is VN jongerenvertegenwoordiger voor biodiversiteit en voedsel. Waar er op vorige (voorbereidende) toppen maar een handjevol jongeren aanwezig waren, zijn er dit jaar wel meer dan 300 jongeren die proberen hun zegje te doen. Zowel in de delegaties van alle landen als in de lobbykamers. Volgens Evi zijn de aanwezige jongeren wel wat ambitieuzer dan de ouderere deelnemers. Zij denken niet vanuit een kader, maar hebben een frisse blik en maken zich zorgen over hun toekomst. 

Vicevoorzitter van de Europese Commissie: Frans Timmermans

De Europese Unie streeft naar een ambitieus akkoord op de biodiversiteittop in Montreal. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans is verantwoordelijk voor het uitbrengen van die ambities op deze top. We spreken hem over het belang van deze top, de verhouding tussen biodiversiteit en klimaat, en of de Europese inzet wel voldoende is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.