De laatste dagen van deze winter neemt de kans op sneeuw toe. Dat kan in de loop van volgende week sneeuw van betekenis opleveren. Hoeveel er precies valt en waar de sneeuwlaag het dikst wordt hangt af van de exacte koers van de storingen.
Op donderdag 23 februari viel vooral in het westen plaatselijk wat sneeuw. Vrijwel alle weermodellen berekenen een noordelijke stroming waarin soms actieve sneeuwstoringen meetrekken, een klassieke situatie voor sneeuwval. Uiteraard houden de meteorologen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten dus blijf de berichten op onze website volgen!
Sneeuwrecord vorig jaar maart
Herinnert u zich nog vorig jaar? Precies een jaar geleden, op 2 maart 2005 verdween ons land onder een dik pak sneeuw. Zover we kunnen nagaan was dat zelfs de zwaarste sneeuwval in bijna 50 jaar. Marknesse schreef op 4 maart 2005 historie met -20,7 graden op de thermometer
Of de winter ook dit jaar weer capriolen uithaalt in het begin van maart is nog niet te zeggen, maar de maand lijkt wel vrij koud te beginnen. Komende dinsdag maakt het KNMI de balans op over de afgelopen winter, maar zeker is al dat deze winter wat de gemiddelde temperatuur betreft iets aan de koude kant uitkomt. Vooral januari was een vrij koude maand, december bood een normaal temperatuurgemiddelde en februari wordt waarschijnlijk wat kouder dan het langjarig gemiddelde. Op basis van het voorlopige koudegetal (een totaalsom van de hoeveelheid kou) stelt de winter weinig voor en hoort deze zelfs tot de zachte winters. Toch heeft de winter meer kou opgeleverd dan we de laatste jaren gewend waren en is het koudegetal in elk geval alvast groter dan in de winters van 2000, 2002 en 2004.