Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rode eekhoorn eet beukenknoppen | Zelf Geschoten

  •  
17-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
497 keer bekeken
  •  

Deze rode eekhoorn weet wel wat lekker is. Nu er geen beukennootjes zijn, doet het diertje zich tegoed aan de jonge knoppen van de beukenboom. Heel behendig beweegt hij over de beukentakken. Deze video is van Leon van den Oetelaar.

In de herfst en winter eet de eekhoorn vooral zaden van bomen: hazelnoten, beukennoten, kastanjes, eikels en dennenappels. Die zijn volop te vinden, dus de eekhoorn kan goed aanvetten om zich voor te bereiden voor de koude winterperiode. Hij legt ook een wintervoorraad aan, door de zaden in ondiepe putjes te begraven of te verstoppen in een boomholte.

In de lente zijn er niet zoveel zaden meer te vinden, dus gaat de eekhoorn aan een ander menu. Het diertje eet knoppen, scheuten, bloesem en bessen. Maar ook lust hij insecten, rupsen, zwammen en af en toe een vogelei of zelfs een jonge vogel. Vanaf juli neemt het aandeel zaden in zijn dieet weer toe.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.