Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Remkes in gesprek met natuurorganisaties over stikstofbeleid

  •  
15-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
365 keer bekeken
  •  
greenpeace_stikstof

Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid, gaat verder met zijn gesprekken. Hij praat maandag met natuur- en milieuorganisaties. Die willen tegen Remkes zeggen dat het kabinet niets moet veranderen aan de plannen om de uitstoot van stikstof voor 2030 te halveren. Namens het kabinet schuiven waarschijnlijk stikstofminister Christianne van der Wal en klimaatminister Rob Jetten aan.

Starten van rechtzaken 

Greenpeace, Milieudefensie, Landschappen NL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Werkgroep Behoud de Peel, en de Federatie Particulier Grondbezit zijn bij het gesprek aanwezig. Ook Mobilisation for the Environment (MOB) van Johan Vollebroek schuift aan. Hij vecht regelmatig vergunningen aan voor evenementen of bedrijven die in zijn ogen vervuilend zijn, zoals de Grand Prix op Zandvoort.

Greenpeace dreigt naar de rechter te stappen als het kabinet de stikstofdoelstellingen wil afzwakken, bijvoorbeeld door de boeren langer de tijd te geven om hun uitstoot te beperken.

Klimaatgroep Urgenda, die met succes het klimaatbeleid van de overheid aanvocht bij de rechter, is niet uitgenodigd. Dat geldt ook voor Wakker Dier, dat regelmatig overhoop ligt met veehouders. Natuur en Milieu is wel uitgenodigd, maar kan er niet bij zijn.

Gespreken van Remkes

Remkes praatte ruim een week geleden met landbouworganisaties, waaronder LTO Nederland. Die zat daar ook namens Farmers Defence Force en Agractie. Later deze week praat Remkes met bedrijven, banken en brancheverenigingen over het stikstofbeleid. Volgende week heeft hij overleg met gemeenten, provincies en waterschappen, en later ontmoet hij de landbouworganisaties weer.

Bron: ANP

Meer over:

stikstof, remkes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.