Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ree springt als ware atleet over de hordes

  •    •  
29-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8317 keer bekeken
  •  

In de ochtend ziet filmer Els Verheijen wat reeën in een akker bij Burgh Haamstede. Een ree zoekt vervolgens de veiligheid op in een speciaal aangelegde stuk begroeiing tussen de akkers. Deze zones zijn aangelegd voor het PARTRIDGE project. Om daar te komen springt het dier soepel over de hordes van de rogge. 

PARTRIDGE project

In de proefgebieden van het project PARTRIDGE zijn keverbanken en bloemenpercelen geplaatst en daar komen enorm veel insecten op af blijkt uit onderzoek. Deze gebieden zijn speciaal aangelegd voor de patrijs omdat deze vogel wel wat hulp kan gebruiken. Maar blijkbaar profiteren niet alleen insecten en vogels hiervan ook een ree vindt daar zijn beschutting.

Vogelbescherming Nederland werkt met organisaties uit Nederland, België, Duitsland, Schotland, Engeland en Denemarken samen aan PARTRIDGE. In tien voorbeeldgebieden, verspreid over de deelnemende landen, worden betere leefomstandigheden gecreëerd voor de patrijs. Het doel is om de achteruitgang van de patrijs in Europa te stoppen en 30 procent meer biodiversiteit te realiseren. Een belangrijk onderdeel is het uitwisselen van kennis met boeren, jagers, natuurbeschermers en beleidsmakers door heel Europa. Zo werken we toe naar duurzame akkerbouw met behoud van natuur.

Meer over:

ree, hordes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.