Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fête de la Nature

22 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Kano.jpg
Dit weekend is het Fête de la Nature , een nieuw, groot natuurfestival. Over het hele land zijn er honderden activiteiten 'om de natuur te vieren'. Van stadspark tot wildernis, van achtertuin tot boomkroonpad. Zo zijn er wandeltochten en workshops en kun je dauwtrappen en vleermuizen kijken.
Natuurmonumenten organiseert zondag 25 mei tijdens de uitzending van Vroege Vogels een kanotocht over het Naardermeer.
Honderden activiteiten
Een greep uit de evenementen op 24 en 25 mei: spoorzoeken, workshop zaadbommen maken, plantenruilmarkt, vleermuizenspeurtocht, wildpainting, duintopwandeling, akoestisch muziekfestival, oerlunch, geowandeling, kruidenworkshop, geluidenexcursie, workshop stadsjutten en een blotevoetenpad.
In Frankrijk is Fête de la Nature al jaren een bekend fenomeen. Het derde weekend van mei gaat iedereen naar buiten, naar Fête de la Nature om de hoek of verder weg. Het evenement trekt jaarlijks 1,4 miljoen deelnemers in Frankrijk.
Fête de la Nature is een initiatief van IUCN NL, NatuurCollege, Nationaal Groenfonds, RAVON, FLORON en de Zoogdiervereniging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.