Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fête de la Nature

  •  
22-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Kano.jpg
Dit weekend is het Fête de la Nature , een nieuw, groot natuurfestival. Over het hele land zijn er honderden activiteiten 'om de natuur te vieren'. Van stadspark tot wildernis, van achtertuin tot boomkroonpad. Zo zijn er wandeltochten en workshops en kun je dauwtrappen en vleermuizen kijken.
Natuurmonumenten organiseert zondag 25 mei tijdens de uitzending van Vroege Vogels een kanotocht over het Naardermeer.
Honderden activiteiten
Een greep uit de evenementen op 24 en 25 mei: spoorzoeken, workshop zaadbommen maken, plantenruilmarkt, vleermuizenspeurtocht, wildpainting, duintopwandeling, akoestisch muziekfestival, oerlunch, geowandeling, kruidenworkshop, geluidenexcursie, workshop stadsjutten en een blotevoetenpad.
In Frankrijk is Fête de la Nature al jaren een bekend fenomeen. Het derde weekend van mei gaat iedereen naar buiten, naar Fête de la Nature om de hoek of verder weg. Het evenement trekt jaarlijks 1,4 miljoen deelnemers in Frankrijk.
Fête de la Nature is een initiatief van IUCN NL, NatuurCollege, Nationaal Groenfonds, RAVON, FLORON en de Zoogdiervereniging.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.