Curaçao pakt de overlast van de lionfish, ofwel koraalduivel, aan door duikers en mariniers te bewapenen met 'miniharpoenen'. Dat maakte de Curaçaose minister van Volksgezondheid Jacinta Constancia donderdagmiddag op Curaçao bekend.
De fel gekleurde vis vormt sinds enkele jaren door de hele Cariben een bedreiging van de natuurlijke vissoorten, die dienen als voer voor de koraalvis. Sinds 2009 is hij in de wateren rond Bonaire, Aruba en Curaçao gesignaleerd waar vissers inmiddels problemen hebben om voldoende te vangen.
Een andere reden om de koraalduivel aan te pakken is dat hij giftig is, hoewel niet dodelijk voor mensen. De vis komt oorspronkelijk uit de Indische en Stille Oceaan en kent in de Caribische zee geen natuurlijke vijanden. Hierdoor kunnen ze zich snel voortplanten.
Eerdere pogingen om de vissen met speciale schepnetten te vangen, hadden volgens Constancia te weinig resultaat. Met harpoenen kunnen vrijwillige duikers en leden van de marine met speciaal gefabriceerde kleine harpoenen, en voorzien van een speciale ontheffing, voortaan jacht maken op de relatief kleine beesten van ongeveer zo'n 20 cm lang.