Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdD: is 'oproerwapen' tegen wolf wel veilig?

  •    •  
08-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
593 keer bekeken
  •  
bijzondere-ontmoeting_6285f7103fcaf_medium

Oog in oog met de wolf

© makkus

Een paintballgeweer is een FN 303 semi-automatische riotgun, aldus de PvdD. Ook bij recreatief paintballen gelden veiligheidsvoorschriften om gewonden te voorkomen. In de ontheffing die de provincie afgaf ontbreekt een onderbouwing waarom dit wapen veilig zou zijn voor het verjagen van een wolf, aldus de PvdD.

Ook heeft de provincie volgens de partij niet omschreven waarom andere en veiliger alternatieven niet in aanmerking komen. Voor het jagen en schieten op de beschermde wolf gelden internationaal zeer strenge regels en de fractie wil weten of er biologen en juristen zijn geraadpleegd.

Probleemwolf of niet

De wolf in het nationale park geldt als een probleemwolf, omdat het dier kennelijk niet meer bang is voor mensen. De PvdD wil net als dierenrechtenorganisatie De Faunabescherming weten hoe het van nature schuwe dier zo tam is geworden. Is er voldoende gehandhaafd op niet voeren en lokken van de dieren, vraagt de partij zich af. Mensen die dicht bij de wolven in het park komen zouden een boete moeten krijgen, omdat ze de dieren niet mogen verstoren.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.