Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Prooi in de klauwen van een visarend

  •  
05-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2069 keer bekeken
  •  

In de Biesbosch filmde Renzo van den Akker deze indrukwekkende visarend. De visarend speelt in dit gebied een sleutelrol in de voedselketen. In de rustige wateren van de Biesbosch zien we hoe de visarend zijn jachtinstinct toont, met gracieuze bewegingen en scherpe ogen gericht op een glinsterende vis die zich onder het oppervlak bevindt.

Echter, de visarend wordt plotseling verstoord door de komst van een aantal meeuwen, die de achtervolging inzetten. Ze hopen een deel van de vangst van de visarend te bemachtigen. Ondanks deze uitdaging blijft de visarend kalm en beheerst, zijn vleugels krachtig slaand om te ontsnappen aan de meeuwen en zijn prooi veilig te stellen.

Visarend is een unieke jager

De visarend, ondanks zijn bescheiden formaat, is een behendige jager. Hij staat bekend om zijn unieke jachttechniek waarbij hij boven stilstaand water 'bidt' en vervolgens met gespreide klauwen op een vis duikt. Hoewel klein, is hij verrassend sterk en in staat om prooien te vangen die bijna zijn eigen gewicht hebben. Tijdens de vlucht is de visarend gemakkelijk te herkennen aan zijn witte onderkant, chocoladebruine bovenkant en licht gebogen vleugels, met een donkere streep door het oog. Het verenkleed is bij beide geslachten identiek.

Meer over:

visarend, meeuwen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.