Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Proef de aandacht’_30_07_2008

  •  
17-09-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
weidediner_eten.jpg
In september en oktober 2008 is het weer mogelijk om aan tafel te schuiven bij de biologische boer. Onder leiding van een topkok en een stoere boer kunnen bezoekers op zes prachtige authentieke locaties in de stal, de wei of de schuur genieten van een Boergondisch feestmaal. Het menu is bereid met de oogst van het land, behorend bij het seizoen en uit de eigen streek. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra willen met deze campagne ‘lekker eten van dichtbij’ promoten onder het motto ‘Proef de Aandacht’.
Tussen mest en damast
Het Boergondisch feestmaal is een uniek culinair festijn om gezonde, lekkere en duurzame producten uit de eigen regio onder de aandacht te brengen. Chefkok Olivier van der Staal van Green Taste Catering kookt een smaak- en stijlvol feestmaal in zijn mobiele kookstudio tussen de koeien in de stal of, bij goed weer, in de wei. De boer dwaalt met de gasten, onder het genot van een aperitief, over erf en velden en vertelt daarbij over de biologische landbouw bij wijze van ‘amuse’.
Menu van Chefkok Olivier van der Staal
Romig soepje van pompoen, verse koriander, reuze crostini's van zuurdesembrood met pesto en gezouten hoeveboter, smeuïge knoflook dip en een frisse salade Mesclun van het boerenerf
Zacht gestoofd “Zoervleisch” heerlijk gemarineerd en ouderwets gesudderd in verse geweckte citroen, tomaat en afgemaakt met volle room.
Gratin van aardappel en knolselderij, geroosterde bietjes en courgettes
Appeltaart uit de boomgaard met gele room, verveine en marmelade van appeltjes van Oranje
Boergondisch genieten
Boergondisch genieten bij de boer duurt zes weekenden lang en start een week vóór de Week van de Smaak op 13 september. Wie er als de kippen bij is, kan tijdig plaatsen reserveren op de volgende boerenerven:
1. 13 en 14 september op boerderij de Hoop, de Wilgen 7, Hiaure, Friesland
2. 20 en 21 september op de Heijerhof, Beekkant 9, Baexem, Limburg,
3. 27 en 28 september op de Genneperhoeve, Tongelreeppad 1 te Eindhoven,
4. 4 en 5 oktober op Natuurlijk Genoegen, Driehuizerweg 2A, Driehuizen,N-H
5. 11 en 12 oktober op Aver Heino, Lemelerveldseweg 32, Heino, Overijssel
6. 18 en 19 oktober op Hoeve Biesland, Bieslandseweg 1, Delfgauw, Z-H
Reserveren kan via www.vaneigenerf.nl . Er is een beperkt aantal plaatsen. Wie deze zomer producten bij de biologische boer koopt, kan ook een plaats winnen. Winnaars die al gereserveerd hebben, krijgen hun geld terug.
Het Boergondisch feestmaal wordt alweer voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Vanaf dit jaar maakt deze campagne deel uit van de overkoepelende ‘Lekker naar de boer!’ zomermaanden waarbij diverse organisaties samenwerken in het opzetten van activiteiten om producten van de biologische boer onder de aandacht te brengen. Alle zomeractiviteiten staan op www.lekkernaardeboer.nl . Het Boergondisch feestmaal is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en de Provincie Noord-Brabant.
Bron: Centrum Biologische Landbouw

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor