Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Poetsende zeehond in het water | Zelf Geschoten

  •  
29-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
916 keer bekeken
  •  

Olga Kegel spotte deze poetsende zeehond bij de Maasvlakte in het water. Voor de Nederlandse kust komen twee soorten zeehonden voor: de gewone zeehond en de grijze zeehond.

Zeehond gaat van glijbaan

De zeehond heeft even moeite met zich voortbewegen door de modder. Maar dan opeens lijkt het dier een oplossing te hebben gevonden, met een kleine vaart glijdt de zeehond zo het water in. Deze leuke video maakte Harry Beld vanachter een zeehondenkijkwand in Termunterzijl. Die kijkwand zorgt ervoor dat mensen van de zeehonden kunnen genieten, zonder dat de dieren gestoord worden, zoals ook in onze fotocode staat.

Herken de zeehond

Kun jij het verschil zien tussen een gewone zeehond en een grijze zeehond? Wij maakten een fotoserie met de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten. Laat in de reacties achter welke soort jij denkt dat dit is!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.