Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plasticvangst van 10 miljoen kilo uit oceanen en rivieren

  •    •  
22-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
537 keer bekeken
  •  
plastic in zee

© Pexels

The Ocean Cleanup heeft sinds de eerste vangst in 2019 nu een totaalgewicht van 10 miljoen kilo plastic uit oceanen en rivieren verwijderd. De organisatie van Nederlander Boyan Slat heeft schoonmaakacties gehouden tegen de plasticsoep in een deel van de Grote Oceaan en in rivieren in acht landen. Daardoor is een hoeveelheid aan plastic vergelijkbaar met het gewicht van de Eiffeltoren uit het water verwijderd, meldt de organisatie maandag.

Plasticvervuiling tegengaan

De mijlpaal is voor de organisatie een aanmoediging om verder te leren, verbeteren en innoveren om de plasticvervuiling tegen te gaan. Hierbij is het essentieel om maximaal gebruik te maken van data, technologie en wetenschappelijke kennis, aldus The Ocean Cleanup. Want dat is hoe "na veel moeilijke jaren van vallen en opstaan" het werk van de organisatie "zijn vruchten begint af te werpen", aldus Slat.

Maandag 22 april, op de internationale Dag van de Aarde, is de organisatie aanwezig op een internationaal congres in het Canadese Ottawa. Tijdens dit congres wordt gesproken over een wereldwijd verdrag tegen plasticvervuiling. The Ocean Cleanup zal bij beleidsmakers aandringen op ambitieuze afspraken en wereldwijde samenwerking om plastic in alle stadia van de levenscyclus aan te pakken en vervuiling in het water te voorkomen.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.