Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Paus bestelt installatie om Vaticaanstad te voorzien van zonne-energie

  •    •  
26-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
vaticaanstad

© Pexels

Paus Franciscus heeft opdracht gegeven voor de aanleg van een installatie om zonne-energie op te wekken. Die moet Vaticaanstad van stroom gaan voorzien. De paus schrijft in een brief dat moet worden toegewerkt naar klimaatneutraliteit.

De door de paus bestelde installatie komt te staan in Santa Maria di Galeria, een stuk land ten noorden van Rome dat nu al wordt gebruikt door de radiozender van de kerk. Elektriciteit moet daar worden opgewekt door middel van "agrivoltaics", waarmee over het algemeen wordt bedoeld dat land zowel wordt gebruikt voor landbouw als voor zonne-energie.

Paus maakt zich zorgen over klimaatverandering

Franciscus (87) heeft herhaaldelijk duidelijk gemaakt zich grote zorgen te maken over de gevolgen van klimaatverandering. Het Vaticaan is onder zijn leiding al eerder met plannen gekomen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De bijdrage van zijn kerkelijke dwergstaat in Rome aan de opwarming van de aarde geldt overigens als minimaal.

De nieuwe installatie moet niet alleen faciliteiten van Vatican Radio van stroom gaan voorzien, maar ook Vaticaanstad zelf. In de brief staat niet wanneer het project van start gaat.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.