Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oproep aan Tweede Kamer: laat klimaataanpak niet stilvallen

  •    •  
10-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
Denhaag_tweedekamer_torentje_pixabay

© Pixabay

Diverse milieupartijen, decentrale overheden, het bedrijfsleven en netbeheerders hebben fractievoorzitters in de Tweede Kamer opgeroepen om door te gaan met de klimaataanpak. Het gaat onder meer om vakbond CNV, klimaatorganisatie Urgenda, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), netbeheerder Stedin, werkgeversorganisatie VNO-NCW, Natuur & Milieu en de Unie van Waterschappen. "Als er de komende tijd íets nodig is op het thema klimaat dan is dat maximale focus op dóen, op uitvoeren."

De val van het vierde kabinet van Rutte betekent dat onderwerpen kunnen stilvallen, zeggen de partijen achter de oproep. Maar daardoor dreigen we de klimaatdoelen niet te behalen. "Er is grote maatschappelijke en politieke steun voor duidelijk en stabiel klimaatbeleid. Daarom roepen wij u op om ervoor te zorgen dat er geen vertraging ontstaat, juist nu de versnelling is ingezet. We moeten door!"

De oproep komt op de vooravond van het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet. Andere ondertekenaars zijn het Nationaal Klimaatplatform, netbeheerders Alliander, Tennet en Enexis, Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO), de koepel van woningcorporaties Aedes, de Gasunie, het Interprovinciaal Overleg (IPO), de voorzitters van de vijf uitvoeringstafels Klimaatakkoord, belangenorganisatie Energie Samen, ondernemersorganisatie MKB-Nederland, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Natuurmonumenten en Greenpeace.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.