Vroege Vogels

Opnieuw een wolf doodgereden, teller staat op 18

  •  
31-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
wolf

Aangereden wolf in 2021

© Fotograaf Roul Meijer

Het is nog niet duidelijk welke wolf bij Arnhem is doodgereden. Dat moet blijken uit DNA-onderzoek van de Wageningen Universiteit. Het kan gaan om een wolf van het paar dat in de buurt van Schaarsbergen zit, vlak bij Arnhem. Het kan ook een jonge wolf zijn uit een van de roedels op de Veluwe. In deze tijd van het jaar gaan jonge wolven op zoek naar een eigen territorium. Om die reden is het volgens wolvenkenners ook goed mogelijk dat de doodgereden wolf uit Duitsland kwam. Een instituut van de Universiteit Utrecht doet lichamelijk onderzoek op het stoffelijk overschot van het dier.

Er leven rond de dertig wolven in Nederland. Maar sinds de laatste voortgangsrapportage van BIJ12 in juni zijn er in elk geval tien wolvenwelpen gezien in Drenthe en zes jonge dieren op de Zuid-Veluwe. Elders op de Veluwe zijn naar alle waarschijnlijkheid ook jonge wolven geboren, maar daarvan is nog geen melding gedaan. BIJ12 komt volgens een woordvoerder eind september met nieuwe cijfers.

Bron: ANP

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.