Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opgezette beschermde dieren te koop op Brabantse beurs

  •  
25-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
opgezet tijger

© Pixabay

Op een curiosamarkt in Noord-Brabant zijn beschermde dieren te koop aangeboden, die opgezet waren of die op sterk water waren gezet. De verkopers konden niet bewijzen dat de twaalf dieren legaal waren verkregen, en daarom zijn die in beslag genomen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Verschillende soorten

Het gaat om een cobra, een sperwer, een bosuil en een Ambonese doosschildpad die waren opgezet. In potten met sterk water zaten vier doornstaartagamen, een python en een jonge madagaskardaggekko. Verder vonden inspecteurs een schedel van een Griekse landschildpad en een dode Europese kanarie.

Geplande controle

De NVWA laat weten dat de dieren zijn aangetroffen bij een geplande controle. "We zien natuurlijk ook welke evenementen er zijn en kiezen de beurzen uit waar we misschien wat aantreffen. Dat doen we ook bij vogelmarkten en reptielenbeurzen. We zijn benieuwd wat daar gebeurt. Maar we hadden natuurlijk liever gehad dat we niets hadden aangetroffen", zegt een woordvoerder.

De toezichthouder meldt niet bij welke markt de dieren te koop zijn aangeboden. De organisatoren hadden de standhouders vooraf geïnformeerd over de regels.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.