Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onderzoek naar Neuralink Elon Musk om vermeend dierenleed

06-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
proefdier pixabay

© Foto: pixabay

Het implantaatbedrijf Neuralink van Elon Musk wordt verdacht van dierenleed. Personeel van het bedrijf zou hebben geklaagd over dierproeven die te gehaast worden uitgevoerd. De Amerikaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen.

Dat onderzoek wordt uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw, meldt persbureau Reuters dat sprak met ingewijden. De Animal Welfare Act, die zou zijn geschonden, ziet in de Verenigde Staten toe op een fatsoenlijke behandeling van dieren bij onder meer dierproeven.

Ontwikkeling van implantaten

Musk heeft ambitieuze plannen met Neuralink. Zo gaf hij vorige week aan implantaten te ontwikkelen die in het ruggenmerg worden aangebracht. Daarmee kunnen mensen met verlammingen toch in staat worden gesteld te bewegen. Ook worden oogimplantaten getest waarmee het gezichtsvermogen wordt verbeterd.

Voordat die chiptechnologie in mensen wordt gebruikt, worden de implantaten getest op dieren. Musk meldde vorig jaar al een draadloos implantaat in een aap te hebben aangebracht. Met die chip in zijn hersenen kon de aap met zijn gedachten een videogame besturen. Eerdere kritiek op op een slechte behandeling van proeven met apen schoof Neuralink terzijde.

Het ministerie van Landbouw in de VS, woordvoerders van Musk en vertegenwoordigers van Neuralink wilden tegen Bloomberg geen commentaar geven.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.