Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe kans voor natuur langs het Zwarte Water

  •    •  
29-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
637 keer bekeken
  •  
Kievitsbloemen door Phocas bewerkt

De provincie Overijssel en Rijkswaterstaat hebben jarenlang samengewerkt om de natuur rond rivier de Genne-Overwaters te herstellen. Woensdagmiddag werd het gebied tijdens een fijn lente zonnetje officieel geopend.

Betere omstandigheden voor het land en het water

De aanleg van de nieuwe nevengeul bij de Genne-Overwaters is afgerond, nu begint de aanleg van het Hardhout ooibos. Het ooibos moet bedragen aan de kwaliteit van de natuur onderwater. Het bos moet zorgen voor schoon en water volgens de Kaderrichtlijn en de landnatuur in het Natura 2000-gebied ondersteunen. Als het ooibos klaar is de natuur vrij zich verder te ontwikkelen.

Opening natuur rond het Zwarte Water

Het gebied werd woensdag officieel geopend, hierbij was o.a. de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Maurits von Martels aanwezig. Ook de directeur netwerkontwikkeling Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat Roland Heijnen was aanwezig net als wethouder Zwartewaterland, Harrie Rietman. Het planten van bomen dient als een schone lei voor de natuur langs de uiterwaarden. Daarnaast werd ook het naambord voor het ooibos bekend dat het ‘Hasselterbos’ genoemd gaat worden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.