Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlandse orang-oetanonderzoeker niet meer welkom in Indonesië

  •  
23-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
c7b0a7815c80704919984ac0257c6c64

© krister

Orang-oetandeskundige Erik Meijaard, die al dertig jaar onderzoek doet naar de bedreigde mensaap in Indonesië, is niet langer welkom in de natuurparken van dat land. Hij heeft de Indonesische minister van Bosbouw en Milieu publiekelijk gewezen op wetenschappelijke artikelen over het dalende aantal orang-oetans in Indonesië, meldt de Volkskrant.

Internationale Dag van de Orang Oetan

De minister prees op de Internationale Dag van de Orang Oetan het natuurbeleid van haar president en meldde dat het iconische dier niet met uitsterven wordt bedreigd. In tegendeel: volgens haar blijven de populaties groeien.

Opiniestuk 

Dat klopt niet, schrijft Meijaard in een opiniestuk in de Indonesische krant The Jakarta Post. Samen met vier buitenlandse collega’s van gerenommeerde ngo’s of onderzoeksinstituten somt hij recente wetenschappelijke studies op die aantonen dat het aantal orang-oetans al decennia daalt en dat nergens sprake is van populatiegroei.

Bron: ANP | De Volkskrant 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.