Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurcamping in Park de Hoge Veluwe sluit vanaf 2023

  •  
18-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8960 keer bekeken
  •  
veluwe_0321Sjoerd.jpg

© Fotograaf: 0321Sjoerd

De natuurcamping in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaat vanaf 2023 definitief dicht. Het voornemen om de camping te sluiten bestond al jaren en nu heeft de directie van het park de knoop doorgehakt: het beheren van een camping behoort niet tot de "corebusiness van het park". Uitbesteden van het beheer bleek niet haalbaar, aldus de directie.

Verstoring

De natuurcamping heeft tientallen jaren bestaan. De kampeerders moesten zich onder andere houden aan de openingstijden van het park, om het wild in de avond en nacht rust te gunnen. Maar dat bleek niet goed te gaan. Volgens de directie liepen er steeds vaker campinggasten buiten de openingstijden in het park. "Het park bestaat in eerste instantie om flora en fauna binnen de rasters te beschermen. Om het wild rust te gunnen hebben we dus vaste openingstijden. Maar de dieren werden regelmatig verstoord", aldus de parkdirectie.

Kosten onderhoud

Ook was het onderhouden van de camping niet meer rendabel. Het onderhoud kostte steeds meer tijd, aandacht en geld. Daarom gaat de natuurcamping ondanks veel protesten van vaste bezoekers nu toch dicht. "We begrijpen dat het vervelend is voor de trouwe gasten", meldt het park. Wat er met het terrein in de buurt van de ingang Hoenderloo gaat gebeuren is nog niet bekend.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.