Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Naar buiten gaan is nu extra belangrijk

  •  
28-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
689 keer bekeken
  •  
couple-gb3b2e076a_1920

© chulmin park via Pixabay

Door de huidige crisis maken mensen zich zorgen over hun energierekening en de stijgende winkelprijzen. Nu de herfst is begonnen en dat ook aan het weer duidelijk te merken is, is het van belang dat mensen zich niet binnen opsluiten. Renske Visscher, expert Natuur en Gezondheid bij IVN Natuureducatie: "Het is heel belangrijk voor de mentale gezondheid om naar buiten te blijven gaan."

Gezondheid

Door het koudere weer hebben mensen nu snel de neiging  om onder een dekentje op de bank te kruipen. Terwijl buiten in beweging blijven nu extra belangrijk is. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die iedere week minstens twee uur buiten in een groene omgeving zijn, zich gelukkiger en gezonder voelen. Een wandeling in de natuur is heel geschikt om het hoofd leeg te maken. "Natuur werkt stressverlagend, tegen een hoge bloeddruk, diabetes, noem maar op", vertelt Visscher. "Daarom is het ook hoog tijd dat natuur in allerlei preventieprogramma’s wordt opgenomen. Dat zou ook de zorgkosten ontzettend kunnen drukken." 

Buitenactiviteiten 

Volgens Visscher biedt IVN van alles aan om mensen ook in het najaar naar buiten te laten gaan. "We hebben een route app en speciale IVN-trektochten, die door de mooiste natuurgebieden gaan. En dan zijn er natuurlijk onze 160 lokale afdelingen die tal van excursies op het programma hebben staan. Het najaar is met al die herfstkleuren en paddenstoelen, die overal oppoppen, schitterend. Onder het motto ‘er is geen slecht weer alleen slechte kleding’ dagen we als IVN iedereen uit om deze herfst lekker naar buiten te gaan en de natuur te beleven." 

Meer over:

gezondheid, natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.