Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mogelijk recordwarmte tijdens oud en nieuw

  •  
30-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
zon-achter-de-wolken_63ab28c4b9848_medium

© Roel Schrieken

Deze jaarwisseling kan weleens de warmste ooit worden sinds het begin van de metingen in ons land. Oudejaarsdag is ook in de race om de warmste decemberdag ooit gemeten te worden, volgens Weeronline en andere weerbureaus.

Hoge temperaturen

Zaterdag ligt de temperatuur in de ochtend al tussen de 10 graden in het noorden van het land en 14 graden in Zuid-Limburg. Het is wel wisselvallig met af en toe regen en harde wind. In de middag wordt het warmer, waarbij het kwik uiteindelijk in het merendeel van het land hoger komt dan 15 graden. De hoogste temperaturen worden gehaald in het zuidoosten van het land, waar het 17 graden kan worden. Normaal worden zulke temperaturen bereikt in april.

Records verbreken

Vorig jaar werd het op 31 december 14,1 graden in De Bilt, wat toen al een record was. De kans is groot dat dit record dit jaar verbroken wordt. Ook komt het maandrecord van december in gevaar. Dat staat nu op 15,3 graden, gemeten op 24 december 1977 en 17 december 2015.

Mogelijk nat

Het is wel nog de vraag of de jaarwisseling droog verloopt. Het blijft de 31e wisselvallig met regen en ook nog eens harde wind. Mensen die vuurwerk willen afsteken moeten daar rekening mee houden.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.