Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

MOB wil verbouwing Binnenhof stilleggen om stikstofvergunning

  •  
18-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
government-gab37806a8_1920

© Frank Magdelyns via Pixabay

De verbouwing van het Binnenhof moet worden stilgelegd, vindt Mobilisation for the Environment (MOB). De milieuorganisatie heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Voor deze verbouwing van het Binnenhof werd gebruikgemaakt van een bouwvrijstelling, maar de Raad van State schrapte begin deze maand deze vrijstelling, waardoor nu voor de bouw, aanleg en sloop van woningen, energieprojecten en wegen wel weer een natuurvergunning nodig is.

Natuurvergunning nodig 

Volgens MOB kan de verbouwing dus pas verder als er een natuurvergunning voor stikstof is verleend of als alle bouwactiviteiten elektrisch worden aangedreven. "Dat zou een voorbeeld zijn voor alle andere bouwprojecten in het land." De organisatie vreest dat de werkzaamheden zorgen voor de neerslag van stikstof in het vlakbij gelegen Natura 2000-gebied Meijendel en Berkheide.

Voorbeeld van het Rijk

MOB vindt het belangrijk een zaak te maken van de verbouwing van het Binnenhof, waar minister Hugo de Jonge verantwoordelijkheid voor draagt. "Provincies verdwalen in de stikstofchaos terwijl het Rijk zijn eigen plan trekt", aldus de organisatie. "Als zelfs de minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening al niet het goede voorbeeld geeft, dan krijgen we de stikstofcrisis nooit opgelost." Een woordvoerder van de organisatie voorziet geen andere handhavingsverzoeken rond andere grote bouwprojecten.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.