Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder resten bestrijdingsmiddel in voedsel

  •  
12-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Van de voedselproducten die in 2008 in de EU zijn getest bevatte 3,5 procent meer resten van bestrijdingsmiddelen dan toegestaan. In 2007 ging het nog om 4,2 procent van de geteste producten. Dat heeft de Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA maandag bekendgemaakt.
Van de 2062 onderzochte producten voor baby's in 2008 was de concentratie bestrijdingsmiddelen bij vier voedingsmiddelen hoger dan wettelijk toegestaan. De Europese regels voor babyvoeding zijn op dit punt erg streng. Per afzonderlijk bestrijdingsmiddel mag een product voor baby's maximaal 0,01 milligram residu per kilo bevatten.
Bij voedsel dat werd geïmporteerd uit landen die niet tot de EU behoren werd in 2008 vaker een te hoge concentratie bestrijdingsmiddelen aangetroffen dan bij producten die uit de EU afkomstig waren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.