Het filmpje is door meerdere buitenlandse nieuwssites ge-embed en gedeeld. Dit heeft bijgedragen aan de grote hoeveelheid kijkers. Een leuk voorbeeld van één van de geïnteresseerde sites is bijvoorbeeld de Taiwanese site EBC News. Ook de kijkers komen uit alle windstreken, zo zijn er opvallend veel Hongaarse en Roemeense kijkers.
Opvallende reacties
Op de YouTube account van Vroege Vogels hebben veel mensen gereageerd op het filmpje van de 'snelle weggebruiker'. De reacties lopen uiteen van vele die denken dat de duif te laat voor werk is tot een voorstel voor een nieuwe energiebron: pigeon wing's power. De link tussen een Nederlandse duif en drugs werd ook veelvuldig gemaakt. Daarnaast dacht men ook vaak dat de beelden nep waren, maar in de wetenschap is dit fenomeen wel degelijk bekend en ook het mechanisme hierachter onderzocht.
Navigeren op de snelweg
Van sommige duiven is bekend dat zij, bij wind mee, 130 kilometer per uur kunnen bereiken en de snelheid van deze vogel is dus niet abnormaal. Ook leert een
artikel
in Current Biology ons, dat postduiven vooral routes uit hun hoofd leren met daarop duidelijke herkenningspunten uit hun omgeving. Zo hadden de duiven een voorkeur voor rechte wegen met daarop goed herkenbare elementen en volgde zij de koers zelfs wanneer deze eigenlijk een substantiële omweg vormden.
Stuur je eigen filmpje op!
Stuur
ook je eigen bijzondere natuur filmpjes op naar Vroege Vogels of bekijk meer spannende video's in onze rubriek
Zelf Geschoten
.