Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meld je aan voor de Speciale Wolkerswandeling

  •  
21-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
798 keer bekeken
  •  
Kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud Poelgeest

© © Kasteel Oud Poelgeest - Fotograaf: RobertJan

De uitreiking van de 10e Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek vindt aanstaande zondag 23 oktober plaats in Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest. Vanwege dit jubileum is er na de uitzending een speciale ‘Wolkerswandeling’. De tocht van een uur gaat langs plekken waar de schrijver, schilder en beeldhouwer voetstappen heeft achtergelaten. Het startpunt is bij Kasteel Oud Poelgeest. 

De wandeling begint om 11:00 uur. Het aantal plekken is beperkt dus wees er snel bij en meld je nu aan! Je kan rechtstreeks een mailtje sturen naar daniel.gulpers(at)bnnvara.nl met als onderwerp 'Wolkerswandeling'.

Oktober is de Wolkersmaand in Oegstgeest

Woensdag 19 oktober was het 15 jaar geleden dat de schrijver van Turks fruit, Zomerhitte en Kort Amerikaans overleed. En woensdag 26 oktober is zijn geboortedag. Eerder deze maand is bij kasteel Oud Poelgeest een nieuwe stek van de tulpenboom uit de Leidse Hortus botanicus geplant. Deze boom speelt een belangrijke rol in het werk van Wolkers.

MOH-1009-0297_tulpenboom_gedraaid.jpg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.