Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meat, The Future

  •  
08-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vlees_01.jpg
De gemiddelde Nederlander eet jaarlijks 42 kilo vlees. De consumptie van varken, rund en kip loopt in ons land licht terug, maar wereldwijd stijgt dat nog steeds. Met name door de landen als China en in mindere mate India.
Wat doet die vleesconsumptie met de natuur en het klimaat? De Nicolaas G. Pierson Foundation , het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren vroeg een club van wetenschappers om te onderzoeken wat de invloed is van vleesconsumptie op de afname van biodiversiteit, verandering in landgebruik en verstoring van de fosforcyclus en om uiteen te zetten hoe dit samenhangt met voedselzekerheid.
De bevindingen staan in het Engelstalige boek: Meat, The Future, dat zondag 11 januari verschijnt.
Peak Meat
Terwijl de vleesconsumptie in veel landen nog stijgt, lijkt er in andere landen, als de VS, Argentinië, Japan en Duitsland een zogeheten peak meat te zijn bereikt.
Eerder schreef fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren het boek Meat The Truth, naar aanleiding van de gelijknamige documentaire over de impact van vlees op het klimaat.
Titel: Meat, The Future
Auteurs: Karen Soeters, et al.
Uitgever: Nicolaas G. Pierson Foundation
Taal: Engels
ISBN: 978-94-90034-05-4
Pagina’s: 246
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.