Aan het bos kan je merken dat de lente echt is begonnen. Een tijdje terug leek de grond helemaal wit door alle bloeiende lenteklokjes. Het lenteklokje is een bloemetje welke een beetje lijkt op het in Nederland bekendere sneeuwklokje, waar het ook familie van is. Nu beginnen langzaam de boshyacinten te bloeien, die met hun kleine blauwe bloemetjes de ondergrond juist blauw zullen laten lijken.
Ook het dierenrijk is actief aanwezig in het bos. De hommels vliegen af en aan, wolzwevers cirkelen nieuwsgierig om je heen en ook het eerste oranjetipje, een vlindertje die veel voorkomt in de bossen van Noord Frankrijk, heb ik inmiddels gesignaleerd. Verder lijkt het erop dat ieder geschikt stukje van de stroompjes is ingenomen door een groepje vuursalamanderlarven.
Afgelopen week was ik in een klein poeltje aan het vissen naar salamanderlarven, toen ik ineens vijf wel erg grote larven in mijn net dacht te hebben. Toen ik ze omdraaide, kwam een knaloranje buikje tevoorschijn. Het waren dus alpenwatersalamanders! Deze beestjes leven van maart tot en met juni in het water om daar hun eitjes te leggen, waarna ze weer het land optrekken. Ik ben benieuwd welke opvallende soorten ik de komende week ga tegenkomen!