Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Lekkerste Groente van Nederland

19 aug 2011
  •  
leestijd 1 minuten
Prelude voor de Vegetarische Restaurantweek : de verkiezing van de lekkerste groente. Vroege Vogels en de Vegetariërsbond hebben 62 soorten geselecteerd waaruit gekozen mag worden en u mag op drie daarvan uw stem uitbrengen. Eind september wordt dan de Groente Top 40 bekend gemaakt.
Er is wel bekend wat (in geld uitgedrukt) de meest verkochte groente is. Ziehier die Top 5:
 Maar zijn dat ook de lekkerste groenten? Of alleen de meest verkochte - omdat ze gemakkelijk zijn, of goedkoop of kant en klaar, of het hele jaar te koop?
Wat Nederlanders het meest smakelijk vinden is nog niet bekend.  Vroege Vogels en de Vegetariërsbond hebben 62 soorten geselecteerd waaruit gekozen mag worden en u mag op drie daarvan uw stem uitbrengen. Eind september wordt dan de Groente Top 40 bekend gemaakt. Soorten toevoegen kan ook nog.
Floris de Graad van de Nederlandse Vegetariërsbond en Gert Jan Jansen van de Hof van Twello geven tussen de verse prei het startschot.
Van Aardappel tot Zuurkool, maar niet alleen de bekende en veel voorkomende soorten zijn verkiesbaar. Ook pastinaak, snijbiet, aardpeer en schorseneer doen mee in deze veggie-contest.
Stem mee!

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.