Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lef in het lab

  •  
02-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Duizenden muizen, ratten, vissen, maar ook honden, paarden, kippen en zelfs aapjes. In totaal worden er in Nederland jaarlijks bijna 600.000 dieren gebruikt in het proefdieronderzoek. En dat kan veel minder. Daarom riepen de Dierenbescherming en het Nationaal Centrum Alternatieven voor dierproeven de ‘Lef in het lab’ prijs in het leven, voor wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan het terugdringen van dierproeven. Zondag maken we de vier genomineerden bekend, met Marianne Kuil van de Dierenbescherming en Coenraad Hendriksen, hoogleraar Alternatieven voor Dierproeven aan de Universiteit Utrecht.
Op deze site kan iedereen vanaf zondag stemmen op één van de vier kandidaten voor de prijs.
In het kader van Wereldproefdierendag reikt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming op 25 april in Vroege Vogels de Lef in het lab prijs uit aan de winnaar.
In 2008 werd de celbioloog Abdoel El Ghalbzouri van het Leids Universitair Medisch Centrum winnaar met zijn onderzoek 'In vitro modellen voor de therapie van huidkanker’. In 2009 won Conchita Callant-Cransveld van het innovatieprogramma ASAT (Assuring Safety Without Animal Testing). Het gaat hierbij om een nieuwe benadering van het testen van stoffen en geneesmiddelen; een totaal-concept zónder dierproeven.
Kijk voor meer informatie over de vier genomineerden op de site van Lef in het lab .
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor