Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Leeuwin uit oorlogsgebied Oekraïne naar opvang in Nederland

  •  
27-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
leeuw

© bron: pixabay

Stichting Leeuw, een Nederlands opvangcentrum voor grote katachtigen, haalt leeuwin Zoya op uit Polen. Zoya kwam daar in Zoo Poznan terecht nadat het dier gered was uit het oorlogsgebied in Oekraïne. Naar verwachting arriveert de leeuwin maandagavond in Nederland.

Nog een leeuw en twee tijgers

Over een paar weken haalt Stichting Leeuw nog een leeuw en twee tijgers op uit Frankrijk. De dieren hebben in circussen gewerkt, maar leven nu al bijna een jaar in een trailer in Frankrijk. Ze zouden binnenkort gedood worden, maar Stichting Leeuw wil dat voorkomen door de dieren op te halen. De leeuw is 18 jaar oud en de tijgers zijn 13 en 14 jaar oud.

Verhuizen

Het Nederlandse opvangcentrum werkt samen met zusterstichting The Lions Foundation in Zuid-Afrika. Katachtigen die op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna zijn hersteld verhuizen naar Zuid-Afrika, waar ze vrij rond kunnen lopen op een groot terrein met begroeiing en een vijver. Begin april verhuizen drie tijgers uit de opvang naar Zuid-Afrika. Sinds de oprichting van Stichting Leeuw in 2012 zijn 21 dieren verhuisd.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.