Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kunstenaar Linda Molenaar treedt op als aardhommel

  •  
23-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2927 keer bekeken
  •  

In Deventer zijn de werken van Linda Molenaar te zien tijdens de exposite 'OUT side IN side OUT’. Ook is er een aantal live-performances te zien. Waaronder de performance van een aardhommel, Bombus genaamd. Deze aardhommel zoekt naar pollen met “mandjes” geweven van biologisch roggegras.

Een act waarin de verhouding tussen mens en natuur neer wordt gezet. En de problematiek waar de aardhommel tegenwoordig mee te kampen heeft, zoals het gebrek aan voedsel. 

Bombus de aardhommel

© Linda Molenaar

Inspiratie uit de natuur

Als beeldend- en performance kunstenaar haalt Linda Molenaar al haar inspiratie uit de natuur. Ze maakt voorwerpen van materialen uit de natuur. Zo maakte ze een cello van mensenhaar, een tutu van honderden versleten balletschoenen, een vogelvleugel van duizend pianohamertjes.

Ze ziet een materiaal en vanuit daar werkt ze verder. Ook maakte ze het spinnende schaap, een kostuum van wol waarin zij in kan kruipen om vervolgens de wol uit haar eigen lichaam te gaan spinnen: "We gebruiken dieren voor alles, maar geven we ze wel genoeg terug? Dat vraag ik mij af. Dat spinnende schaap geeft weer dat het schaap misschien wel zelf de wol wil behouden."

De expositie is nog tot en met 30 juli 2023 te zien in de Bergkerk te Deventer.

Vogelvleugel van pianotoetsen

© Studio Zelden, Linda Molenaar

de drie Engelen

© Cissie van der Ven, Linda Molenaar

Het Spinnende Schaap

© Linda Molenaar

Meer over:

aardhommel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.