Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koninginnenpage is dol op vlinderstruiken | Zelf Geschoten

  •  
25-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1047 keer bekeken
  •  

De koninginnenpage is dol op vlinderstruiken. Met zijn roltong zuigt de vlinder de nectar van de plant op. Gefilmd door Martien van Deursen.

Van rups tot gordelpop

De rups van de koninginnenpage is net als de vlinder een opvallende en kleurrijke verschijning. Het beestje kent twee generaties, van half mei tot half juni en van half augustus tot eind september. De tweede generatie rupsen overwintert als gordelpop en pas de zomer erna kruipt er een page uit. In onderstaande fotoserie is de verpopping van een 'koningin' fraai en stapsgewijs in beeld gebracht door fotograaf fekkeweg

Koninginnenpage op Schiermonnikoog

"Dit jaar werden op Schiermonnikoog voor het eerst sinds mensenheugenis rupsen van de koninginnenpage waargenomen. Ze doen zich tegoed aan de groenten van de pluktuin. We hopen dat ze de winter doorkomen en dat we vanaf volgende zomer ieder jaar de prachtige vlinders mogen zien rondfladderen op het eiland", schrijft Folkert Abma bij zijn video, die gemaakt is in 2021. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.