Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Konikpaarden mogen niet grazen bij Oostvaardersplassen vanwege plant

  •    •  
09-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
konikpaarden_-_jokenijenhuis.jpg

Konikpaarden

© Fotograaf: jokenijenhuis

De overheid moet ervoor zorgen dat konikpaarden niet kunnen grazen in het Oostvaardersveld, in de buurt van de Oostvaardersplassen in Flevoland. Daar groeit namelijk een plantje, de grote klis, waar paarden oogontstekingen en ander letsel aan hun ogen van kunnen krijgen.

De hoogste rechter, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), heeft dat dinsdag bepaald. Die uitspraak is definitief, er is geen beroep mogelijk.

Actief optreden tegen misstand Staatsbosbeheer

De Stichting Aanpak Misstanden Natuurbeheer (Stamina) had de zaak aangespannen. De stichting had Staatsbosbeheer eerder gevraagd om op te treden om de paarden uit het gebied te houden. Die organisatie weigerde dat. Het ministerie van Landbouw krijgt daarom nu de opdracht "handhavend op te treden" tegen Staatsbosbeheer. Het Oostvaardersveld is niet geschikt om de konikpaarden te weiden. Dat Staatsbosbeheer dat toch doet, is in strijd met de wet, aldus het CBb.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.