Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatclubs: kabinet kijkt onvoldoende naar de toekomst

  •  
20-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
261 keer bekeken
  •  
uitstoot_05.jpg

Het kabinet kijkt onvoldoende naar de toekomst, vinden klimaatclubs. Volgens voorzitter Aniek Moonen van de Jonge Klimaatbeweging ontbreken in de miljoenennota oplossingen voor de klimaatcrisis op de lange termijn. "Dat terwijl de troonrede duidelijk was: in het oplossen van de huidige problemen mag het kabinet de toekomstagenda niet uit het oog verliezen."

Klimaatexpert Faiza Oulahsen van Greenpeace vindt dat de "groene beloftes van het kabinet elk jaar weer in een zwart gat vallen". Ze wijst erop dat met het huidige beleid de klimaatdoelen niet behaald worden.

Doelen niet behaald

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stelt in een voorlopige berekening vast dat met het huidige beleid de uitstoot van broeikasgassen niet zodanig wordt verminderd dat het kabinet haar doelen behaald voor 2030. Greenpeace: "Ieder jaar krijgt het kabinet een slecht rapportcijfer van het PBL, en ieder jaar zegt het kabinet dat het vólgend jaar heus goed komt. Het kabinet is als een verstokte roker met halfzachte goede voornemens op oudjaar."

Klimaatklappers

Ook volgens Natuur & Milieu is ambitieuzer klimaatbeleid nodig om "ons land veilig en toekomstbestendig te maken". De milieuorganisatie stelt dat er zeker in de industrie en mobiliteitssector "klimaatklappers" te maken zijn. "De mate waarin de industrie verduurzaamt is enorm bepalend voor het halen van de klimaatdoelen. Helaas legt het kabinet deze sector nauwelijks extra verplichtende maatregelen op."

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.