Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Keltische reiger

  •  
17-12-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Volgens de Keltische astrologie is iedereen die tussen 24 december en 20 januari geboren is, een reiger. Girbe Buist verzamelde gegevens over de totemvogels in het boekje "Wat vogels over mensen vertellen". Deze uitzending aandacht voor de laatste vogel in de reeks. Volgens de Kelten is de reiger onafhankelijk, hij lijkt niet veel anderen in hun leven nodig te hebben.
Het boekje "Wat vogels over mensen vertellen" over de Keltische vogelsymboliek van Girbe Buist is voor € 6,50 (exclusief verzendkosten) te bestellen door een mail te sturen of te bellen met 038 - 4225030 (tijdens kantooruren).
De blauwe reiger is een grote, eenvoudig te herkennen vogel die vaak langs waterkanten gezien wordt. Volwassen blauwe reigers hebben een witte kop met een zwarte wenkbrauwstreep die overgaat in een aantal sierveren op het achterhoofd. Het voedsel van de blauwe reiger bestaat voornamelijk uit vis en kleine dieren. Tijdens het jagen staat de vogel vaak stil in het water of op de oever, rustig wachtend tot een prooi binnen het bereik komt, waarna deze gevangen wordt met een snelle stoot van de snavel. Ook wordt lopend gejaagd, waarbij de vogel met trage passen over het land of door ondiep water loopt. In de vlucht houdt de blauwe reiger de lange hals opgevouwen in een S-vorm. De vogel heeft een trage vleugelslag, waarbij de vleugels voortdurend gebogen zijn.
Het nest van de blauwe reiger wordt in kleine kolonies in de toppen van een groep oude bomen gebouwd. Het nest bestaat uit een grote bos takken en wordt meerdere jaren achter elkaar gebruikt
Bron: Vogelvisie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.