Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nominaties Jan Wolkers Prijs 2017 zijn bekend!

17 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Jan Wolkers Prijs 2017

© Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2017

Nog vijf boeken doen mee in de strijd om de Jan Wolkers Prijs 2017 voor het beste Nederlandse natuurboek. De prijs wordt op zondag 15 oktober 2017 uitgereikt door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het BNNVARA NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit kasteel oud Poelgeest in Oegstgeest. De jury moest selecteren uit een zeer gevarieerd aanbod van o.a. wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen.
Eén van de onderstaande vijf boeken zal worden bekroond tot het beste natuurboek van het jaar, in alfabetische volgorde op de auteursnaam:
  • Wilde apen, natuurbescherming in Nederland - Frank Berendse
  • Dieren met toekomstplannen, slim vooruitkijken in de natuur - Frans van der Helm
  • Veluwe, de Natuurgids - Dirk Hilbers
  • De kinderen van de Nacht, over wolven en mensen – Dik van der Meulen
  • Vogels op de cm2 - samengesteld door Peter Müller en Tom Loorij
De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en Vroege Vogels. De prijs bestaat uit 5.000 euro en een unieke tekening van Siegfried Woldhek die de auteur of het boek vereeuwigt. De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).
De prijs voor het beste natuurboek wordt voor de vijfde keer uitgereikt. De eerste winnaar in 2013 was Simon van der Geest met het jeugdboek ‘Spinder’ en in 2016 won ‘De grutto’ van Albert Beintema.
Lees meer over de Jan Wolkers Prijs

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.