Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge zwaan duikt helemaal onder! | Zelf Geschoten

  •  
08-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1484 keer bekeken
  •  

Heb je dat al eens gezien? Een jonge zwaan die helemaal onderwater gaat in zijn zoektocht naar eten! “Deze jonge knobbelzwaan heeft zichzelf geleerd om te duiken," schrijft filmer Vincent Wiegman uit Lienden.

Duiken en adem in houden 

Zwanen duiken onderwater om eten te zoeken. Ze kunnen wel tot wel 3 meter duiken, maar meestal gaan ze niet helemaal onder water en houden hun staart en achterpoten boven water. Wist je ook dat zwanen hun adem maar liefst 40 tot 60 seconden in kunnen houden zodat ze onderwater eten kunnen vinden? 

Welke zwaan is het? 

In Nederland kun je vier soorten witte zwanen tegenkomen: de knobbelzwaan, kleine zwaan, wilde zwaan en de fluitzwaan. Maar hoe houd je ze uit elkaar? Omdat het alle vier grote en relatief zware witte vogels zijn, kan dat nog weleens een uitdaging zijn. Een goed kenmerk waar je ze aan kan onderscheiden is de snavel, en de mate waarin die gekleurd is.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.