Vroege Vogels

Jonge vosjes spelen in het veld | Zelf Geschoten

  •  
09-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
956 keer bekeken
  •  

Drie jonge vosjes spelen met elkaar in een veld! Door te spelen met hun broertjes en zusjes, leren jonge vossen belangrijke vaardigheden die ze later, als volwassen vos, nodig hebben. Gefilmd door Roland Scheffers in Gelderland.

De vos laat zich niet zo snel zien, vandaar dat we er extra van genieten als we filmpjes van dit dier opgestuurd krijgen. Geniet van deze filmpjes die we in de loop der jaren hebben ontvangen! 

Grote familie  

Meestal krijgt een vos maar vier of vijf jongen, maar dit is een groot nest. Maar liefst zeven jongen zogen bij moedervos. Wat een drukte! Ze heeft het er maar druk mee... Gefilmd in de Amerongse Bovenpolder door Astrid Kappers.

Moedervos moet goed opletten 

Deze moedervos heeft wel héél veel jongen om op te letten! Ze houdt de acht jonge welpen goed in de gaten.

Spelen en een middagdutje 

Lars Korzelius had zich goed gecamoufleerd opgesteld tussen de blaadjes waardoor de jonge vossen niet doorhadden dat hij er zat en ze ongestoord met elkaar konden spelen. Erg vermoeiend natuurlijk, dus een middagdutje (1:30) is wel verdiend.

Familie vos trekt er op uit

Arend Jan Poelarends filmde deze nieuwsgierige jonge vossen.

Podcast over de vos: slim of sluw? 

Moet je de vos nou slim of sluw noemen? En wat is zijn plek in de natuur? Stadsecoloog Sasja Voet en boswachter Mark Kras delen hun voorliefde voor de vos met Auke Florian Hiemstra en Anneke Naafs.

Meer over:

vos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.