In het Afrikahuis van Dierenpark Emmen zijn zeven pantserkrokodilletjes uit het ei gekropen. Een unieke gebeurtenis, want het Emmense echtpaar is het enige koppel pantserkrokodillen in Europa dat voor nakomelingen zorgt. Daar komt nog bij dat er geen gebruik gemaakt is van een broedmachine. Het uitbroeden van de eieren is dus volstrekt natuurlijk verlopen. Dat is ook in Emmen nog niet eerder voorgekomen.
Pantserkrokodillen leven in het wild in tropisch West- en Midden-Afrika. Na de paring graaft het vrouwtje een kuil en legt daar haar eieren in. Ze bedekt de eieren met bladeren, die gaan rotten. Dat levert de warmte op die, samen met de zonnewarmte, ervoor zorgt dat de krokodilletjes zich in het ei kunnen ontwikkelen. Als ze uit het ei gekropen zijn, worden ze door moeder in de bek genomen en naar het water gebracht. Daar blijft zij dan nog geruime tijd op haar kroost passen.
Precies zo deed de moederkrokodil in Emmen het ook. Heel voorzichtig nam ze haar jongen tussen de tanden en bracht ze van het strand naar het water. Omdat het grote bassin niet geschikt is voor hele kleine pantserkrokodilletjes, hebben de verzorgers de jongen weggevangen. Hoewel vader en moeder krokodil hun jongen niet meer bij zich hebben, gedragen ze zich alsof dat nog wel het geval is. Met name het vrouwtje brult regelmatig en springt uit het water om naar bezoekers te happen. Om elk risico uit te sluiten is daarom in het Afrikahuis de afstand tussen bezoekers en krokodillen iets groter gemaakt.
Als de jongen achter de schermen flink gegroeid zijn, mogen ze weer terug naar het Afrikahuis. Waarschijnlijk zal hun moeder daar opnieuw erg opgewonden van raken.