Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jonge leeuwin uit Oekraïne naar opvangcentrum in Nederland

  •  
08-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
leeuw

© bron: pixabay

Dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS brengt een jonge leeuwin uit Oekraïne naar een opvangcentrum voor grote katachtigen in Nijeberkoop (Friesland). De organisatie meldt dat leeuwin Vasylyna volgens dierenexperts "getraumatiseerd en ondervoed" is. In Nederland wordt ze verder onderzocht, krijgt ze de juiste zorg en kan ze leven met andere leeuwen. Woensdagavond komt ze aan in het opvangcentrum.

De leeuwin van ongeveer anderhalf jaar werd in Oekraïne gehouden als huisdier. Ze ontsnapte en zwierf door gebombardeerde straten voordat ze werd gevangen en ondergebracht bij een opvang voor wilde dieren in dat land. 

Symbool

Vanwege onder meer de oorlog en de "te kleine verblijven daar" moest ze weg. "Dat we nu een leeuw naar Nederland halen, is bijzonder én hoognodig vanwege de ontbrekende zorg in Oekraïne. En staat symbool voor een veel groter probleem, want er zijn veel meer dieren die in vergelijkbare omstandigheden leven", zegt directeur Petra Sleven. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie moet de leeuwin mensen weer gaan vertrouwen.

Wilde dieren worden vaker van Oekraïne naar Nederland verhuisd. Zo bracht stichting Leeuw eerder drie leeuwen en twee tijgers naar een speciaal opvangcentrum in Anna Paulowna (Noord-Holland).

Bron: ANP

Meer over:

leeuwin, oekraïne
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.